Så minns vi Anna Lindh

Idag är det 20 år sedan Anna Lindh ryktes ifrån oss. Hon förkroppsligade på många sätt socialdemokratins framtid och när hon inte längre fanns där blev världen och partiet inte längre detsamma.

Vi var många som kände Anna eller hade träffat henne i olika sammanhang men även yngre socialdemokrater känner igen sorgen i ett parti som är mindre fullt av färg, trygghet och framtidstro än vad det var när Anna fortfarande fanns hos oss.Anna visade vägen för oss socialdemokrater och framför allt rörelsens kvinnor. Vi är många som kanske orkar lite mer, tar det där extra samtalet och kämpar en gång till därför att vi tänker på Anna och hur hon hade gjort.

Vi kommer aldrig att sluta inspireras av Anna Lindh och hennes gärning och vi kommer alltid att bli bättre därför att hon är vår förebild. Så idag väljer Socialdemokraterna i Helsingborg att minnas vår Anna för den människa hon var – Varm, modig, rakryggad, skicklig och framför allt kärleksfull.

Jag glömmer aldrig ögonblicket när jag fick beskedet om att Anna lämnat oss. Jag satt i möte med kulturnämnden som nyvald ordförande när samtalet kom. För en stund stannade värden. Då var sorgen ofattbar men nu 20 år senare bär vi med oss minnet av Anna med värme och framtidstro.

Maria Ward, ordförande Helsingborgs arbetarekommun

facebook Twitter Email