Pressmeddelande: Investeringsstödet är tillbaka tack vare S-ledd regering

 Från om med i år är det en S-ledd budget som gäller och det innebär att investeringsstödet för bostäder är tillbaka. –  ”investeringsstödet innebär mer än att det byggs,  det betyder också att vi kan bygga attraktiva bostäder till en lägre månadskostnad”, säger Ola Möller (S) riksdagsledamot. 

Investeringsstödet som den socialdemokratiska ledda regeringen inför ställer krav på att hyran inte rusar i höjden och att det byggs bostäder i hela Helsingborg. För Helsingborgs del betyder det att bostadsbyggandet är i gång på Drottninghög igen och år 2023 kommer det finnas 198 nya bostäder att färdiga för inflyttning

Ingela Andersson (S) vice ordförande i Helsingborgshem styrelse säger:

  • Investeringsstödet är viktigt för att kunna skapa en jämlik och hållbar boendemiljö för helsingborgarna. Det gör att vi kan bygga i områden som Drottninghög som annars inte varit lönsamt för byggherrarna att investera i.

Ola Möller (S) riksdagsledamot säger:

  • Det är oerhört glädjande att investeringsstödet är tillbaka och att vi nu kan bygga bostäder för folk med vanliga inkomster. Tack vare vår S-ledda regering och de långsiktiga spelregler som etableras ser vi att byggandet på Drottninghög åter tar fart. Förövrigt med föredömligt agerande från Helsingborgshem.
facebook Twitter Email