Pressmeddelande: Fairtrade city stannar kvar i Helsingborg

Under budgetförhandlingarna förra veckan drev vi frågan att Fairtrade city skulle få vara kvar och utvecklas i Helsingborg. Då fick vi inget gehör från Alliansen. Nu en vecka senare har förslaget om att Fairtrade City ska avvecklas i Helsingborg tagits bort från dagordningen.

Att verka för en etisk konsumtion som minskar klyftor och stärker jämställdheten är självklart för oss. Att visa solidaritet med lokalsamhällen som strävar efter jämlikhet ska  inte mötas av motstånd. Klimatet och miljön känner inga gränser utan det som stärker ett lokalsamhälle på andra sidan jorden kommer även bli en vinst för Helsingborg. Det är därför glädjande att Alliansen ändrat uppfattning och ser vikten av att jämte att ta ett miljö- och klimatansvar  också ser vinsterna med att vara solidarisk med vår omvärld.

Anna Ingers (S) Kommunalråd och vice ordförande i Miljönämnden säger:

-Det ska vara lätta att göra rätt. Jag är mycket glad över beskedet att Fairtrade city kommer stanna i Helsingborg. Att satsa på beteendepåverkan och attitydförändringar kommer underlätta möjligheten att göra goda insatser och det är det hållbara sättet för att möta framtiden.

 

 

facebook Twitter Email